ISD – Stamningsberättelser

Till den internationella stamningsdagen, 22/10, har Stamningsförbundet tänkt göra en insats för att sprida kunskap om hur det är att vara en person som stammar, och nu behöver vi våra medlemmars hjälp! Planen är nämligen att samla in och publicera personliga berättelser om stamning i form av texter, dikter, teckningar, ljudfiler och filmer, från människor som stammar, på vår hemsida inför den internationella stamningsdagen.

Berättelsen kan handla om den roligaste, hemskaste, mest utmanande eller den mest hjärtvärmande situationen som har uppkommit på grund av din stamning, hur det var att stamma i skolan, hur det var att för första gången träffa någon annan som stammar, hur stamningen påverkar dig i ditt yrkesliv, ett budskap till omgivningen, eller något annat som just du känner dig intresserad av att dela med dig av till andra människor.

Vi ser även gärna bidrag från föräldrar, barn, logopeder, lärare, arbetsgivare, och andra som omger oss och som vill berätta om sina erfarenheter i relation till stamning och personer som stammar. Om man vill får man självklart skicka in material anonymt, men vi tycker att det vore roligt om så många som möjligt vågade ställa upp med namn och eventuellt bild för att sidan ska bli mer ”levande”. 

Materialet som skickas in kan vara hur kort eller långt som helst, men man får tänka på att förhoppningen från vår sida är att de som intresserar sig för initiativet ska orka ta till sig mer än en berättelse. Material kan alltså vara hur kort som helst, men vad gäller övre gräns ser vi motsvarande 2 A4-sidor (text) respektive 10 minuter (ljud och video) som lämpliga längsta längder, men undantag görs självklart där det är befogat! 

Vi ser väldigt mycket fram emot årets internationella stamningsdag och hoppas att många vill dela med sig av sina upplevelser kring stamning!

LÅT OSS GÖRA STAMNING SYNLIG!

Klicka på underlänkarna för att läsa, lyssna och titta på alla berättelser som kommit in. 

 
Vi ser fram emot din!