ISD – Milo berättar

Milo började stamma samtidigt som han började prata. Runt tre års ålder kom dem första orden för Milo. Han var lite sen med språket och han hade sitt eget sätt att kommunicera innan talet kom. På förskolan var det bara han som stammande och han hade aldrig träffat någon annan som stammade.

Tills den dagen då Milo var ute i lekparken utanför vår lägenhet. Han fick bara vara i lekparken och inte någon annanstans om vi vuxna inte var med. Milos pappas skulle bara springa in och hämta något i lägenheten medan Milo var kvar.


Milo brukar aldrig försvinna i väg utan att vi vet om det. Milo var då sex år och en förståndig liten kille. När Milos pappa kommer ut är Milo helt borta. Han blir såklart jätte orolig och börjar leta och ropa efter Milo i ca 20 minuter.

Tillslut kommer det två killar och går bredvid varandra. Milos pappa ser att den ena är Milo men vem är den andre?. Han ser nästan likadan ut som Milo. Båda har bruna ögon, lika hårfärg och lika frisyr. Han drar på en likadan cykel som Milo också har.  Till och med lika hjälm med lika färg.

Milo hade hittat en ny kompis i lekparken som också stammar visar det sig. Dom stammade på båda två och lekte som om du aldrig hade gjort något annat.

Det blev en fortsatt vänskap efter det första mötet. 

(Berättat av Milo)