Världen

International Stuttering Association, ISA är ett världsomspännande nätverk av personer som stammar, en ideell paraplyorganisation som arbetar för ett nära samarbete mellan oberoende nationella och internationella organisationer för människor som stammar. ISA grundades 1995, i samband med världskongressen i Sverige.
ISA har 42 nationella och 3 internationella stamningsorganisationer som medlemmar och har en tidning som heter One Voice, i samarbete med ELSA.

Nästa världskongress planeras i USA i 2016. Nyheter om världskongressen kommer till förbundets hemsida så fort det kommer ut information. 

ISA-tidningen: One Voice 

ISA nyhetsbrev: Newsflash


International Fluency Association, IFA, är en icke-vinstdrivande, internationell, tvärvetenskaplig organisation som ägnar sig åt förståelsen och hanteringen av flyt störningar, och till att förbättra livskvaliteten för personer med flyt störningar. IFA består av tre grupper: forskare, behandlare och personer som stammar. Deras skrift heter Journal of Fluency Disorders och är fullspäckad med senaste nytt på forsknings- och behandlingsfronten. Även IFA har en världskongress som behandlar stamning och skenande tal.

Internationella stamningsdagen

”Stamning: Mer än bara talet” är temat för den tolfte online konferensen inför den årliga internationella stamningsdagen (ISD), anordnad av Judith Kuster. Du kan hitta den (och tidigare konferenser) genom attgå in på Stuttering Home Page (www.stutteringhomepage.com). Konferensen har många artiklar från välkända yrkesmänniskor och personer som stammar från hela världen. Deltagarna kan läsa artiklarna och interagera med presentatörerna, LIVE under de tre veckorna innan den internationella
stamningsdagen, 1-22 oktober. Det finns även affischer och en broschyr för ISD som du kan ladda ner. Och även om konferensen är avslutad för i år kan du fortfarande läsa årets konferens samt alla tidigare konferenser.

Övriga intressanta internationella länkar