ISD – Online konferensen

I samband med den internationella stamningsdagen har det sedan 1998 on-line stamnings konferenser anordnats. På dessa konferenser har det varit föredrag från 20-25 olika länder och deltagarna kom från 50 länder från hela världen.

Konferensen får tiotusentals frågor om mer information och varje inlägg har blivit läst av i snitt 200 människor (jämför det med en vanlig konferens!) Människor som i vanliga fall inte har möjlighet at ta kontakt med experter kan nu ställa frågor. Människor från hela världen kan dela med sig av sina idéer. Alla har möjlighet att lära sig från, och få fram sina idéer till den professionella gemenskapen. Det är en fantastisk upplevelse för deltagare med inlägg från personer som stammar i alla åldrar, anhöriga, människorna runtom oss och proffs från hela världen.

Panel diskussioner, inlägg, videos, podcasts, och rapporter kommer on-line 1-22 oktober. Du kan ställa frågor och ge kommentarer till alla som har skrivit inlägg, men även till experter. Alla inlägg är riktade mot allmänheten, inkl. logopedstudenter, talpedagoger, professorer och personer som stammar från hela världen. Intresserade kan läsa inlägg, kommentera, ställa frågor och svara på andras frågor. Det finns även ett avsnitt där du kan få kontakt med världens ledande proffs inom stamning och ställa dina frågor.

Konferensen är tillgänglig från 1 oktober och pågår fram till den 22 oktober via isad.isastutter.org. Även tidigare konferenser finns kvar och kan nås via den alltomfattande länken från www.stutteringhomepage.com. Jag hoppas också ni vill hjälpa till att sprida information om den on-line konferensen. Tipsa gärna logopedstudenter och skolpersonal!!!

Årets tema för den internationella stamningsdagen är ”Stuttering Pride – Respect Dignity Recognition”. Att känna och visa sin stolthet och få respekt, känna värdighet och ett erkännande över att vara den man är, trots, eller ibland till och med tack vare, stamningen.