ISD – Online konferensen

I samband med den internationella stamningsdagen har det sedan 1998 anordnats online stamningskonferenser. På dessa konferenser har det varit inlägg från 20-25 olika länder och deltagarna kom från över 50 länder från hela världen.

Läs mer om årets tema.

Konferensen får tiotusentals frågor om mer information, och varje inlägg har blivit läst av i snitt 200 människor (jämför det med en vanlig konferens!) Människor som i vanliga fall inte har möjlighet at ta kontakt med experter, eller som inte vågar ställa frågor till personer som stammar, kan nu interagera med föredragshållarna och paneldeltagarna. Det är en fantastisk upplevelse för deltagare med inlägg från personer som stammar i alla åldrar, anhöriga, människorna runtom oss och proffs från hela världen.

Paneldiskussioner, inlägg, videos, dikter, podcasts, forskning, behandling och rapporter och mycket mera finns att läsa och se. Mellan 1 och 31 oktober är konferensen live och kan du ställa frågor och ge kommentarer till alla som har skrivit inlägg, men även till två paneler, en med personer som stammar och en med logopeder, båda från olika delar av världen. Alla inlägg är riktade mot allmänheten, inkl. logopeder och logopedstudenter, talpedagoger, personer som stammar, anhöriga, pedagoger, arbetsgivare och andra intresserade.

Konferensen är tillgänglig från 1 oktober och pågår fram till den 31 oktober via isad.live (obs frågor till panelerna stängs 23 oktober, för att ge alla experter tid att besvara frågorna). Därefter finns konferensen kvar, men inte längre live. Även tidigare konferenser finns kvar. Jag hoppas också ni vill hjälpa till att sprida information om den online konferensen. Tipsa gärna logopedstudenter och skolpersonal!!!

Vill du skicka ett bidrag till nästa år, gå till isad.live och se hur du gör.