ISD – Bakgrund

Den 22 oktober är det dags igen! Nu har vi återigen chansen att visa upp oss, prata om stamning, visa vår stamning, anordna aktiviteter och mycket mera. Det är tanken att denna dag uppmärksammas varje år och det är upp till oss att se till att denna dag blir lika självklar som mors- eller farsdag! Det är inte bara tänkt att vi ska få kaffe och tårta på sängen, men att vi ser till att stamning kommer ur skuggan. Att stamning diskuteras, att problemen blir bekräftade och att forskare och logopeder blir intresserade av att arbeta med stamning. 

Datum 22 oktober (varje år) är vald av International Fluency Association (IFA)  och International Stuttering Association (ISA)  som datum för den internationella stamningsdagen, ISAD. Denna dag uppmärksammas det växande samarbete mellan personer som stammar och behandlare. De lär från varandra och arbetar tillsammans för att dela, uppmuntra och lära om/från varandra.

Fira den internationella stamningsdagen,(International Stuttering Awareness Day), med varje år ett nytt tema.

Läs mer om ISD, varför havsgrönt, den online konferensen, samt vad du kan göra, genom att klicka på underrubrikerna till vänster.

Det finns även affischer och en broschyr för ISD som du kan ladda ner från Stuttering Home Page – www.stutteringhomepage.com

Tack för att du hjälper att få ut informationen om ISD och om online konferensen!