Europeiska ungdomsläger

Erasmus+ europeiskt ungdomsläger 2022

Stammar du och är mellan 18-30 år? Är du medlem i Stamningsförbundet? Vill du ut och resa och träffa andra ungdomar som stammar? I så fall kan en oförglömlig vecka i Nederländerna vara något för dig!

Erasmus+ finansierar ett ungdomsutbyte för unga vuxna som stammar, som kommer att hållas mellan 25 juli och 2 aug 2022 på gruppboendet Erve Aaftink i byn Lemele, i östra delen av Nederländerna. Det är femte gången som ungdomsutbytet kommer att organiseras av Anatta Foundation, och Stamningsförbundet är ett av de deltagande länderna. Årets tema är ‘Natural Storytelling‘.

På detta europeiska läger kretsar allt kring ett kulturellt utbyte där vi lär oss av varandra, växer, och utökar vår trygghetszon genom workshops kring temat, såsom stamning och naturen, avslappning och avkoppling, självkänsla och självförtroende, kulturella workshops, rollspel och kommunikation, och naturligtvis må-bra och ha kul, allt i en trygg miljö. 

Årets deltagande länder är Estland, Finland, Italien, Nederländerna, Sverige, Portugal och Spanien.

Varje nationell stamningsförening bland de deltagande länderna får skicka fyra deltagare mellan 18-30 år (vi strävar efter en jämn könsfördelning). Har du varit med tidigare, men vill du komma igen, sätts du på reservlistan så länge. Om det är fler än fyra anmälda kommer vi att välja ut fyra, övriga kommer på reservlistan. Men oroa er inte: om något av de övriga deltagarländerna har lediga platser, kan platsen fyllas av deltagare från de andra länderna.

Deltagaravgiften beräknas bli runt 125 euro, som dras av från reseersättningen (som betalas ut efter deltagandet). Erasmus+ ersätter resekostnaderna upp till ett maxbelopp.

För att se hur roligt det var i 2019, se denna video gjort av deltagarna. Läs även reseberättelserna från några av deltagarna.

Ta chansen och träffa andra unga européer som stammar!

Vill du vara med, eller veta mer, hör av dig.