Stamningsfika online

”Stamningsfika”, online-träffpunkten för alla som vill prata stamning och allt däromkring, fortsätter i höst, men nu med olika teman.


ZOOM-FIKA MED TEMAT ”TRÄFFA STYRELSEN”
Den 22 februari arrangerar vi en fika på Zoom där du har möjlighet att bekanta dig med förbundsstyrelsen. Kl. 18.30-20.00 är du välkommen in på videomötet med frågor och funderingar, eller bara för att lyssna. Om du på förhand har frågor som du vill att styrelsen besvarar kan du också skicka dem till kansliet@stamning.se så tas de upp under fikan.
Tanken med fikan är att du som medlem eller intressent ska få chansen att lära känna personerna i styrelsen. Du kanske är nyfiken på hur styrelsearbetet går till eller hur styrelsen tänker kring olika frågor? Du kanske har idéer eller önskemål rörande förbundets verksamhet? Du kanske helt enkelt vill ha ansikten till namnen du sett på våra sociala medier? Fikan är öppen för alla. Välkommen!
Anmälan görs till kansliet@stamning.se, så får du en Zoom-länk inför mötet.

ZOOM-MÖTE FÖR LOKALFÖRENINGARNAS STYRELSER
Den 1 mars kl 18.30-20.00 kommer vi att hålla ett Zoom-möte för våra lokalföreningar. Syftet med denna digitala träff är att föreningarnas ordföranden eller andra representanter från styrelserna runtom i landet ska få chansen att ses för första gången på lång tid. Under normala omständigheter träffas vi ju årligen på förbundsmöten och ibland även på medlemsmöten. Men nu har vi inte setts sedan 2019! Så förbundsstyrelsen vill därför bjuda in er i lokalföreningarnas styrelser till en informell och avslappnad pratstund där ni får möjlighet att samtala om aktuella föreningsfrågor, det gångna året i pandemins tecken och förbundet i stort.
Anmälan görs till kansliet@stamning.se senast 27 februari, så får du en Zoom-länk inför mötet.

ZOOM-FIKA FÖR KVINNOR
Forskning visar att kvinnor upplever sin stamning på ett annorlunda sätt än män, och att kvinnor som stammar uppfattas på ett annorlunda sätt än män som stammar. Vad är då inte den bästa dagen att diskutera stamning hos kvinnor än på den internationella kvinnodagen 8 mars!
Under många år har det anordnats nationella och internationella workshops och chattar för kvinnor som stammar, där man pratar om allt kring stamning som är just specifikt för kvinnor. Det kan vara stamning och hormoner, att vara mamma eller dotter, förhållanden och självbild, förväntningar och mycket mer.
Behovet att få ta upp frågor som man inte gärna tar upp i andra sammanhang, och den känslan och styrkan man får av varandra, vill vi ta vara på även inom Stamningsförbundet. På denna Zoom pratar vi om allt som berör oss kvinnor, inget ämne är tabu, utan vi finns här för varandra.
Du som är eller definierar dig som kvinna är välkommen till Zoom rummet på den8 mars kl 19.30-21.00.
Anmälan senast 7 mars till info@stamning.se, eller via pm, så får du länken.

Välkommen!

ZOOM-FIKA FÖR BARN
Söndagen den 14 mars kl 10 anordnar Stamningsförbundet en träff på Zoom till alla barn som stammar (pappa och mamma får också vara med).
Moderator är barn- och föräldraansvarig Kim Lindbom Carlsson.
Vi startar klockan 10.00 och håller på till 11.00 (är det roligt, så lägger vi in flera tillfällen). Vi pratar, gör lekar, berättar roliga historier och kanske visar bilder från tidigare läger. Om du har en fin teckning, ett gulligt husdjur eller kanske en fin sång eller dans så får du gärna visa det.
Anmäl intresse att delta senast 20 februari så får du ett mail med Zoom-länken i. För att anmäla intresse skicka ett mail (och barnets ålder) till info@stamning.se eller skicka ett pm i våra sociala medier. OBS, vi släpper bara in de som föranmält sig för att säkerställa barnens trygghet. Plocka fram lite fika så ses vi i zoomrummet!


Vad är ”stamningsfika” eller ”zoomfika”? En trevlig stund där du träffar andra som stammar eller som har anknytning till stamning. Du anmäler dig, får en länk och är med på en stund av avkoppling, samtal och kanske en och annan föreläsning, lek eller talträning. Till våren vill vi planera nya tillfällen att träffas via videochatten Zoom. Zoom är en av flera verktyg för videokonferenser där man kan se och prata med varandra online.

Det är mycket enkelt att använda Zoom och det enda du behöver är en smartphone, en surfplatta eller en laptop. Du kan även ringa in med telefonen ifall du inte har något av dessa. Att kunna Zoom gör även att du kan delta i andra videokonferenser, föreläsningar, kurser, museevisningar, reseberättelser, symöten, familjeträffar, och mycket, mycket annat. Videokonferenser har kommit för att stanna, även efter pandemin, så var med i det digitala rummet, det pandemi-säkraste sättet att träffa likasinnade. Känner du sig osäker inför Zoom, kontakta oss i god tid innan Zoom träffarna, så vägleder vi dig.

Vi tänker också ha olika tema-fikor. Det kan vara olika målgrupper, t ex kvinnor som stammar, ungdomar, seniorer, men även olika teman, som t ex stamning i arbete, stamning och relationer, m fl. Vad vill du prata om? Hör av dig till webmaster@stamning.se med dina önskemål.

Hoppas vi syns på Zoom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s